diumenge, 24 de gener del 2010

TIRANT LO BLANC

Capítols X-XI
Trobem l’útima guerra del llibre i la treva que proposen el Gran Turc i el Soldà.
La primera guerra que succeix al mar es aquesta, i ens mostra una gran dificultat per a vencer-la ja que disponien de menys naus i galeres que els turcs. Però aunque disponien de poques papeletes per a guanyar, Tirant es va comportar com un autèntic cavaller, ja que acceptava tot tipus de consells, com per exemple els del mariner Galançó, que sabia com podien guanyar la batalla o en tot cas eixir darrere si fuguen. I que podiem dir de l’estratègia de les llums? Van aconseguir atemorir al Gran Caramany, al rei de la sobirana Índia i a totres las naus.
Els homes de Tirant, també van demostrar com el seu senyor que eren uns bons cavallers, quan conquerien naus enemigues.

Quan Tirant arriba a Constantinoble es troba amb tres raons: primer, or el triple de pes del Gran Caramany i quan la balança estiga igualada amd pedres precioses l’inclinan a la part de Tirant, la segona; or una vegada i mitja del pes de la sobrania del rei d’Índia i la tercera; proposen un pacte de pau amb el casament de Carmensina amb el Gran Soldà,
L’Emperador va acceptar la trava pensat que seria beneficiòs per la malaltia de Tirant.
Al final del capítol trobem una escena tensa ja que Tirant i Carmensina quasi son descoberts per l’Emperador i l’Emperadriu.

1 comentari: