divendres, 23 d’abril del 2010

DIA DEL LLIBRE

El Dia Internacional del Llibre és una commemoració celebrada a nivell internacional amb l'objectiu de fomentar la lectura, la indústria editorial i la protecció de la propietat intel·lectual per mitjà del dret d'autor. Té el seu origen en l'Adiada de Sant Jordi (Día de Sant Jorge) celebrada a Catalunya, on ha sigut tradicional des de l'època medieval per als hòmens donar roses als seus amants, i des de 1925 per a les dones donar un llibre a canvi. A nivell internacional és promulgat per la UNESCO, que la va començar promulgar per primera vegada en 1995. Se celebra cada 23 d'abril des de 1996 en uns quants països.
En uns quants països de parla castellana, se celebra este dia com el Dia de l'idioma, diferent del Dia Internacional de la llengua materna celebrat el 21 de febrer.
L'elecció del dia 23 d'abril com a dia del llibre i del dret d'autor, procedix de la coincidència de la defunció dels escriptors Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega en la mateixa data l'any 1616, encara que realment no fóra en el mateix dia, pel fet que la data de Shakespeare correspon al calendari juliano.
El 15 de novembre de 1995 la Conferència general d'UNESCO va aprovar la proposta a París, a partir de tot això el 23 d'abril seria el Día Internacional del Llibre i del Dret d'Autor.
En 2001 a iniciativa de la UNESCO es va anomenar a Madrid Capital Mundial del Llibre. Des de llavors cada 23 d'abril, diferents capitals de països del món han anat acollint aquest honor.

Llegir és important. El que siga, la qual cosa que t'agrade, però llegir, és la millor gimnàstica per al cervell.

Però encara, podem trobar persones apasionades per la lectura i unes altres no. Jo m'involucre en les persones que no li agrada llegir. Em costa molt posar-me a llegir, però si se que tinc que fer-ho ho faig sino, em falta força de voluntat per a fer-ho. Encara que se que no m'agrada llegir, es una bona ajuda a l'hora de comprendre els textos i a tindre una mijor expressió quan escrius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada